Fizikalna medicina i rehabilitacija

Fizioterapeutski interdisciplinarni tim Poliklinike Life preventivnim i regenerativnim metodama, fizioterapijom, hidroterapijom, akupunkturom, cuppingom i masažama revitalizira i vraća vaše tijelo u funkcionalnu cjelinu. Holističkim i preventivnim pristupom, prirodnim metodama i najsuvremenijim medicinskim tehnikama i terapijom, brinemo o postizanju Vašeg zdravlja te ukupnog tjelesnog i duhovog zadovoljstva. 

U ponudi nudimo:

 • Pregled fizijatra
 • Fizikalna i rehabilitacijska terapija
 • Dry needling terapija bolnih stanja
 • InterXtherapy neurostimulacija bolnih stanja
 • Terapija „Cellular matrix“ protiv zakočenosti i bolnosti zglobova (Plazma bogata trombocitima s hijaluronskom kiselinom) 

 


VJEŽBE ZA TRUDNICE
Fizikalna terapija i vježbanje za vrijeme trudnoće može reducirati komplikacije za vrijeme poroda i ubrzati proces oporavka nakon poroda.
 
Fizikalna terapija bi trebala biti standard  zdravstvene zaštite svake žene u periodu trudnoće, ali i nakon poroda. Naši fizioterapeuti su licencirani za savjetovanje i provođenje tjelesnih aktivnosti za vrijeme trudnoće kako bi vam pružili preventivnu njegu i brigu o vašem zdravlju, ali i rehabilitacijski program u slučaju pre/postpartalnnih problema mišično-koštanog sustava. Holistički pristup djelovanja ujedinjuje vježbe disanja i relaksacije, vježbe snage i stabilnosti posture, vježbe mišića zdjeličnog dna, aerobnog treninga, treninga u vodi, kao i fizikalnu terapiju i rehabilitaciju bolnih stanja.
 
Za vraćanje u formu nakon poroda kao i pružanje potpore u komplikacijama nakon poroda obratite se našem stručnom timu u izradi personaliziranog plana fizikalne terapije i rehabilitacije te nutricionističkog savjetovanja.
 
Svi programi fizikalne terapije u trudnoći i nakon poroda izvode se pod nadzorom isključivo medicinskog osoblja, liječnika i fizioterapeuta u okruženju zatvorenih dvorana za vježbanje i fizikalnu terapiju, bazena (unutrašnji i vanjski) te oazi zelenih opuštajućih vrtova u sklopu Poliklinike Life.
 
Poliklinika Life programi:

 • Vježbanje u trudnoći - grupni program / individualni pristup (pod nadzorom fizioterapeuta licenciranih za provođenje tjelesnih aktivnosti u trudnoći)
 • Medicinska gimnastika
 • Fizikalna terapija i rehabilitacija
 • Masaže za trudnice
 • Savjetovanje liječnika
 • Nutricionističko savjetovanje u trudnoći i izrada personaliziranog plana prehrane nakon poroda


Raspored grupnih vježbi preuzmite OVDJE
 


KOREKTIVNA GIMNASTIKA ZA DJECU
Fizikalna terapija može poboljšati kvalitetu života vašeg djeteta.

Vježbe iz programa medicinske rehabilitacije - korektivna gimnastika za djecu provode se kroz igru i smijeh u svrhu prevencije nastanka poremećaja držanja, ali i korekcije patoloških i bolnih stanja lokomotornog sustava.
Pažljivo osmišljene vježbe od strane fizioterapeuta i liječnika specijalista fizikalne medicine prilagođavamo sposobnostima, potrebama i uzrastu djece kako bi smo povećali snagu mišića i opsega pokreta, poboljšali kordinaciju pokreta, razvili pravilno držanje te ublažili funkcionalne tjelesne deformacije.

Svi programi fizikalne terapije iz programa medicinske rehabilitacije - korektivna gimnastika za djecu izvode se pod nadzorom isključivo medicinskog osoblja, liječnika i fizioterapeuta u okruženju zatvorenih dvorana za vježbanje i fizikalnu terapiju, bazena (unutrašnji i vanjski) te oazi zelenih opuštajućih vrtova u sklopu Poliklinike Life. Programi se provode u grupnom ili individualnom radu s djecom.

Raspored grupnih vježbi preuzmite OVDJE
 


MEDICINSKA GIMNASTIKA ZA ODRASLE
Za lakše kretanje, kvalitetniji san i život bez kronične boli.

Program grupnog vježbanja - medicinska gimnastika za odrasle sadrži fizioterapijske vježbe namjenjene osobama koje žele unaprijediti i održati zdravlje cijelog tijela. Pažljivo osmišljenim vježbama pod nadzorom fizioterapeuta izvodimo vježbe disanja, povećavamo stabilnost i pokretljivost kralježnice i zglobova u borbi protiv degenerativnih promjena, deformacija, postoperativnih stanja i bolova lokomotornog sustava.
 
Za lakše kretanje, kvalitetniji san i život bez kronične boli obratite se našem timu medicinskog osoblja, liječnika i fizioterapeuta u okruženju zatvorenih dvorana za vježbanje i fizikalnu terapiju, bazena (unutrašnji i vanjski) te oazi zelenih opuštajućih vrtova u sklopu Poliklinike Life. Programi se provode u grupnom ili individualnom radu s odraslima.

Raspored grupnih vježbi preuzmite OVDJE
 


MEDICINSKI FITNESS
Pravilno treniranje i oblikovanje tijela uz nadzor fizioterapeuta.

Fitness sa medicinskim pristupom je program namijenjen svim osobama koje žele poboljšati svoje ukupno fizičko stanje, reducirati bolna stanja i ozljede kao produkt sjedilačkog načina života i neprilagođenih treninga te oblikovati tijelo pod stručnim nadzorom fizioterapeuta. Program kombinira funkcionalni trening i korektivne /rehabilitacijske medicinske vježbe kako bi smo postigli optimalan rezultat - učenjem pokreta pravilnog izvođenja vježbi, korekcijom i prilagođavanjem pokreta, prevencijom ozljeda i postizanjem funkcionalnosti, kondicije i oblikovanja tijela bez bolnih pokreta i stanja. 

Kombinacijom funkcionalnog treninga i medicinskih vježbi poboljšavamo motoričke sposobnosti (snaga, jakost, koordinacija, ravnoteža, mišićna izdržljivost, brzina, fleksibilnost), energetske sustave (fosfatni, glikolitički i aerobni), utječemo na smanjenje masnog tkiva (potkožnog i visceralnog) i povećanje mišićne mase; sve prilagođeno zdravstvenom stanju pojedinca.  

Iako se trening provodi u malim grupama program se kreira individualno prema vašem zdravstvenom stanju, inicijalnom funkcionalnom testiranju, fizičkoj spremnosti, godinama i dnevnim aktivnostima.
 
Za lakše kretanje, kvalitetniji san i život bez kronične boli obratite se našem timu medicinskog osoblja, liječnika i fizioterapeuta u okruženju zatvorenih dvorana za vježbanje i fizikalnu terapiju, bazena (unutrašnji i vanjski) te oazi zelenih opuštajućih vrtova u sklopu Poliklinike Life. Programi se provode u grupnom ili individualnom radu s odraslima.

Raspored grupnih vježbi preuzmite OVDJE

Icons made by Pixel perfect from www.flaticon.com
Icons made by iconixar from www.flaticon.com
Icons made by Freepik from www.flaticon.com
Icons made by Smashicons from www.flaticon.com
Icons made by Eucalyp from www.flaticon.com